Organizirani kriminal

U Španjolskoj "pali" narkodileri iz BiH i Hrvatske

Vijesti / Flash | 08. 05. 2017. u 17:37 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolska Civilna garda raskrinkala je, uz podršku Ezropola i hrvatske policije, grupu porijeklom iz Hrvatske koja se bavila organiziranim kriminalom - uzgajanjem, obradom i prodajom marihuane, pri čemu je uhićeno 10 osoba i pretraženo pet kuća, priopćio je danas Europol.

Uhićeni članovi kriminalne grupe su državljani Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Švicarske i Španjolske, pišu Novosti.

Kuće su pretražene u provinciji Barcelona, gdje je ta organizacija imala dobro opremljene objekte za kućno uzgajanje marihuane.

Tom prilikom su pronađene četiri plantaže marihuane sa zasađenih 900 biljaka, 8.000 eura u gotovini, a zaplijenjeno je i jedno vozilo, navodi se u priopćenju.

Kriminalna grupa je porijeklom iz Hrvatske i veoma je dobro organizirana, s poviješću trgovine drogom, a specijalizirana je za ovaj tip kućnih plantaža marihuane.

Operirali su u Španjolskoj gdje su uzgajali i obrađivali marihunau, a potom je dostavljali sjevernoeuropskim zemljama radi dalje prodaje i distribucije.

Istraga je pokrenuta u studenom 2016, kao rezultat međunarodne suradnje između hrvatskih i španjolskih policijskih vlasti, navodi se u priopćenju Europola.

Kopirati
Drag cursor here to close