Formiranje Vlade

U Skoplju i drugim gradovima ponovo prosvjedi

Vijesti / Flash | 03. 03. 2017. u 19:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Skoplju i drugim gradovima nastavljeni su i danas, peti dan zaredom, prosvjedi građanske inicijative Za zajedničku Makedoniju, javlja izvještač Tanjuga.

Pored prijestonice, sudionici prosvjeda su se okupili i u Negotinu, Ohridu, Kavadarcima i drugim mjestima.

Sudionici prosvjeda traže da se oformi zajednička makedonska platforma koja će očuvati jedinstvo i zajedništvo Makedonije. Oni ističu da će istrajati u obrani unitarnosti zemlje.

Iz ureda makedonskog predsjednika Gjorgja Ivanova je sinoć, poslije njegovog susreta sa visokom predstavnicom EU za vanjsku politiku i sigurnost Federicom Mogherini, priopćeno da on ne može da prihvati njen poziv da mandat za osnovanje makedonske vlade povjeri lideru SDSM Zoranu Zaevu.

Kako je priopćeno, Ivanov je Mogherinijevoj rekao da on nije u poziciji da to učini, navodeći kao razlog prihvatanje Tiranske platforme od strane Zaeva.

"Predsjednik Ivanov je rekao da, u skladu sa ustavom, neće imenovati za mandatara nekog tko pregovara na osnovu platforme strane zemlje koja se koristi za ucjenjivanje Makedonije, ugrožavanje njenog suvereniteta, nezavisnosti i unitarnog karaktera", navodi se u sinoćnjem priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close