Zvornik

U Škodi krijumčario osam migranata

U devet mjeseci tekuće godine, na području Policijske uprave Zvornik evidentirano je sedam krivičnih djela krijumčarenja ljudi.
Vijesti / Flash | 31. 10. 2019. u 09:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Policijske uprave Kozluk podnijeli su Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv B.D. iz Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi.

B.D. je prije dva dana, u noćnim satima, pobjegao iz automobila uočivši policiju, u mjestu Tabanci, kod Zvornika.

U putničkom automobilu marke 'škoda', koji je vozio, policijski službenici su zatekli osam osoba iz Iraka i Sirije, za koje postoji sumnja da su ilegalno prešli bh. granicu sa susjednom državom.

''Poduzimajući daljnje mjere i radnje s ciljem pronalaska i identifikacije osumnjičenog, policijski službenici su na osnovu poduzetih mjera i radnji iz svoje nadležnosti identificirali B.D. iz Zvornika, koji se sumnjiči da je tom prilikom upravljao vozilom, prevozeći osobe za koje se sumnja da su ilegalno prešle granicu, zbog čega je protiv osumnjičenog podnesen izvještaj nadležnom tužiteljstvu'', pojašnjava se u priopćenju Policijske uprave Zvornik.

U devet mjeseci tekuće godine, na području Policijske uprave Zvornik evidentirano je sedam krivičnih djela krijumčarenja ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close