Gradsko vijeće

U Širokom Brijegu ide sve prema planu

Vijesti / Flash | 29. 03. 2017. u 12:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Projekti idu svojim tijekom, pogotovo oko kanalizacije, to su projekti koji će poboljšati funkcioniranje komunalne infrastrukture. Radimo na prostornom planu, kao i na pripremi novih projekata. Glavna nam je zadaća priprema projektne dokumentacije kako bi bili spremni za sve vrste investicija'', rekao je gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević predstavljajući gradskim vijećnicima izvješće o radu Gradonačelnika i Službi za upravu za 2016. godinu koje je usvojeno na 5. sjednici pod predsjedanjem Vinka Topić, predsjednika Gradskog vijeća.

Na upit vijećnice Marije Lovrić u kojoj je fazi projekt Adriatic Canyoning, šef odjela za gospodarstvo Andrija Kraljević odgovorio je kako je taj projekt odobren i da se nalazi u fazi usuglašavanja proračuna.

''To je projekt prekogranične suradnje Hrvatska – BiH - Crna Gora, a cilj mu je afirmiranje kulturne, turističke i prirodne baštine kojom bi se uredila infrastrukturna komunikacija prema Borku, kao i cjelokupni prostor koji bi sadržavao park, pješačke staze kao i druge turističke, sportske i adrenalinske sadržaje. Grad Široki Brijeg je vodeći partner u projektu, potpisivanje očekujemo do kraja mjeseca svibnja, a početak radova na jesen'', poručio je Andrija Kraljević.

Također, u raspravi o izvješću dotaknuta je tema voznog parka Vatrogasnog društva Široki Brijeg. Gradonačelnik Kraljević je istaknuo kako će se u što skorijem roku popraviti vozni park, i to jednim interventnim vozilom, ali i jednim vatrogasnim. Brzina realizacije ovisit će o natječajnoj proceduri.

Izvješće o radu za 2016. godinu podnijeli su direktori JP Vodovod i kanalizacija d.o.o., JKP Čistoća d.o.o. i JP Radio postaja Široki Brijeg d.o.o., te ravnatelj JU Coming, te su ista i usvojena.

Također, usvojeno je i Izvješće o radu Gradskog izbornog povjerenstva za 2016. godinu, kao i Izvješće o radu JP Veterinarska stanica d.o.o. za 2016. godinu.

Inače, na sjednici je bilo prisutno svih 25 vijećnika, a na samom početku sjednice svečanom prisegom Ivan Zeljko je preuzeo vijećničku dužnost. Vijećniku Ivanu Zeljki, nakon što je Toni Galić podnio ostavku, SIP je dodijelio mandat kao sljedećem kandidatu s najvećim brojem glasova s liste HDZ BiH.

Nakon jednoglasnog usvajanja zapisnika s 4. sjednice Gradskog vijeća, također usvojena je i Odluka o usuglašavanju pravnog statusa JKP Čistoća d.o.o. Široki Brijeg kojom se dopunjuju i usklađuju djelatnosti navedenog poduzeća s novom klasifikacijom djelatnosti u BiH, kao i Statutarna odluka o izmjenama Statuta JKP Čistoća d.o.o. Široki Brijeg. Odluke je obrazložio Andrija Kraljević, šef odsjeka za gospodarstvo.

Toni Galić je razriješen članstva u Povjerenstvu za izbor i imenovanje, a na mjestu istoga imenovan je Ivan Zeljko kao predsjednik Povjerenstva.

Jednoglasno je usvojeno Rješenje kojim se razrješavaju predsjednik i članovi Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Pčelica Široki Brijeg zbog podnošenja ostavki, a novim rješenjem u Upravno vijeće imenuju se: Toni Galić, Marinko Ćavar, Katica Mandić, Zdenko Mandić i Oliver Stanić. Prijedlog Rješenja obrazložio je Dalibor Markić, pomoćnik gradonačelnika za opću upravu i društvene djelatnosti.

Imenovano je Povjerenstvo za pripremu podataka o nekretninama u postupku revizije granica šumskih područja na području Grada Širokog Brijega, u sastavu: Andrija Kraljević, Alenka Kvesić, Borislav Zovko, Vjekoslav Draškić, Milica Anđelić, Blago Kopilaš, Marija Galić i Krešo Brekalo.

Kopirati
Drag cursor here to close