Suradnja s Kinom

U Sarajevu predstavljen ''Taj divni Peking''

Serijal će gledateljima u BiH preko malih TV ekrana i različitih epizoda omogućit da upoznaju pekinšku kulturu, umjetnost i tehnološke inovacije, te saznaju kako je Peking postigao današnja dostignuća.
Vijesti / Flash | 29. 10. 2019. u 09:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu suradnje Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT), Beijing TV i Udruženja ''Bosansko-kinesko prijateljstvo'' (Udruženje BKP), 28. listopada 2019. godine, građanima Sarajeva predstavljeni su televizijski program ''Taj divni Peking'' i Zimske olimpijske i paraolimpijske igre Peking 2022 (ZOI 2022).

Tom prigodom, upriličena je ceremonija kojom je obilježen početak suradnje BHRT, Bejing TV i Udruženja BKP, a koja će u narednom periodu biti realizirana i kroz emitiranje 52. epizode serijala ''Taj divni Peking'' - navode u PR priopćenju.

Foto: PR / U Sarajevu predstavljen ''Taj divni Peking''

Serijal će gledateljima u BiH preko malih TV ekrana i različitih epizoda omogućiti da upoznaju pekinšku kulturu, umjetnost i tehnološke inovacije, te saznaju kako je Peking postigao današnja dostignuća. Omogućit će im se i da se upoznaju sa svakodnevnim životom Pekinga, njegovih stanovnika i jedinstvenosti ovog grada. Kroz 52. epizode ovog programa, sve više gledalaca Bosne i Hercegovine dobit će priliku bliže se upoznati sa kulturom Kine i razumjeti Peking na sveobuhvatan i objektivan način.

Nakon predstavljanja serijala, okupljenima su predstavljene i ZOI 2022 koje će bit održane u Pekingu, te su upoznati sa svim pripremama  - koje su do sada izvršene, kako bi te igre bile najbolje ikad održane, i svijetu prezentirale Kinu i njena dostignuća.

Ceremonija je održana na platou ispred Sarajevo City Centra, a prisutni su bili mnogi ugledni gosti iz svih društvenih sfera – politike, kulture, sporta, akademske zajednice, od kojih su se neki prigodno obratili posjetiteljima ceremonije, stoji u PR priopćenju.

Foto: PR / U Sarajevu predstavljen ''Taj divni Peking''

Zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva, Ivica Šarić tijekom obraćanja je rekao da će suradnja dvije televizije približiti Kinu i njen glavni grad, taj zaista divni Peking, građanima BiH - kao i da će iskustva koja ima Sarajevo kao domaćin jedne od najbolje organiziranih ZOI u povijesti, biti od koristi Pekingu.

Posjetitelji su imali priliku, na štandovima postavljenim samo za ovu prigodu -  upoznati se sa vrhunskim umjetničko - kreativnim proizvodima pekinškog proizvođača “Sanshan Wuyuan”, sudjelovati u kreativnoj radionici sjeckanja papira i drugim zanimljivostima koje je spremio Konfucijev institut u Sarajevu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close