The Paras

U Sarajevo sletjeli vojnici 3. bojne Padobranskog pukovnije Ujedinjenog Kraljevstva

Vojnici koji danas stižu su iz Satnije Charlie 3. bojne Padobranskog pukovnije, poznatiji po imenu “The Paras” (padobranci)
Vijesti / Flash | 23. 08. 2018. u 23:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vojni kontingent iz Ujedinjenog Kraljevstva, koji će sudjelovati u EUFOR-ovoj vježbi "Brzi odgovor 2018." stigao je u Sarajevo.

Vježbom "Brzi odgovor 2018" uvježbavat će se sposobnost EUFOR-a da pozove svoje pričuvne snage kao pojačanje i za pružanje potpore domaćim vlastima, organima za provedbu zakona i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, pri održavanju sigurnog i stabilnog ozračja, priopćeno je iz EUFOR-a.

U toj međunarodnoj vježbi sudjeluju Višenacionalna bojna EUFOR-a, elementi pričuvnih snaga iz Austrije, Bugarske, Italije, Rumunjske i Ujedinjenog Kraljevstva, kao i Taktička pričuvna bojna iz sastava NATO snaga na Kosovu, koja dolazi s Kosova da bi podržala tu vježbu. Vježba će se održati na teritoriji Federacije, Republike Srpske i Brčko Distrikta u jednakoj mjeri.

Te Pričuvne snage će također iskoristiti prigodu kako bi nakon vježbe sudjelovale u aktivnostima kombinirane obuke s Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Vojnici koji danas stižu su iz Satnije Charlie 3. bojne Padobranskog pukovnije, poznatiji po imenu  “The Paras” (padobranci).

Ovih dana njihova oprema stiže na Međunarodni aerodrom Sarajevo zrakoplovom “Antonov 124”, jednim od najvećih transportnih zrakoplova na svijetu. On doprema veći broj vozila Land Rover, nekoliko velikih kamiona i ostalu opremu koja će ovim vojnicima biti potrebita tijekom vježbe.

„EUFOR je veoma zahvalan svojim prijateljima na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na ovoj suradnji s obzirom da primaju ovaj zrakoplov u ovom periodu u kojem imaju mnogo posla. Njihov profesionalizam i posvećenost značajan su doprinos uspjehu ove vježbe", proiopćeno je iz EUFOR-a.

Kopirati
Drag cursor here to close