Pod kontrolom

U Salakovcu 180 migranata: Nakon dva dana ih brišemo s liste

Prema posljednjim prebrojavanjima u našem centru boravi oko 180 migranata te trenutno nemamo informacija oko pristizanja novih grupa
Vijesti / Flash | 07. 06. 2018. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trenutno u Izbjegličkom centru Salakovac kod Mostara boravi 180 migranata, potvrdio je to za Bljesak.info voditelj ovog centra, Edin Denjo.

''Prema posljednjim prebrojavanjima u našem centru boravi oko 180 migranata te trenutno nemamo informacija oko pristizanja novih grupa. Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica BiH drži sve pod kontrolom, odnosno kad se isprazne kreveti tek tad može doći do primanja novih grupa, kako ne bi prekoračili svoje kapacitete'', rekao je Denjo za Bljesak.info.

Na upit oko odlaska, pojedinaca i manjih grupa, Denjo govori kako migranti posjeduju slobodu kretanja te oni ne mogu utjecati na odlazak, odnosno policija nema ovlasti da ih vrati u Centar.

''Imamo dobru suradnju s policijom i za sada nije bilo nikakvih incidenata, sve je pod kontrolom. Na odlazak migranata ne možemo utjecati, jedino što činimo jeste da ako se ne pojave prilikom registracije tijekom dva dana, onda ih brišemo s naše liste'', objašnjava voditelj Centra.

I dalje posjeduju dovoljnu količinu zaliha hrane, te u suradnji s mostarskim Crvenim križem, i dobrim ljudima koji svojim donacijama pomažu rad Centra, uspješno skrbe o svojim korisnicima. Kad je u pitanju zdravstvena slika migranata, Denjo ističe kako su u pitanju rutinski medicinski zahvati, tijekom kojih nije ustanovljena niti jedna bolest ili zaraza.

Kopirati
Drag cursor here to close