Popuštanje mjera

U RS-u od 25. svibnja dozvoljen rad bazenima, bez natjecanja do 8. lipnja

Od 25. svibnja dozvoljava se rad bazenima, "wellness" i spa centrima posebno i u sklopu ugostiteljskih objekata za smještaj.
Vijesti / Flash | 25. 05. 2020. u 18:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republički štab za izvanredne situacije donio je danas, na 39. sjednici, u Banja Luci, Zaključak o obveznom sprovođenju mjera za reagiranje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID-19)  na području ovog entiteta, javlja Anadolu Agency (AA).

"U cilju prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i bolesti COVID-19 na teritoriji RS-a i zaštite i spašavanja stanovništva od 25. svibnja zabranjuju se sva javna okupljanja u skupinama većim od 50 osoba na javnom mjestu", navodi se u priopćenju iz Vlade RS-a.

Od 25. svibnja dozvoljava se rad bazenima, "wellness" i spa centrima posebno i u sklopu ugostiteljskih objekata za smještaj.

"Do 8. lipnja zabranjuju se natjecateljske aktivnosti sportskih organizacija i sportaša", navodi se u priopćenju.

Republički štab za izvanredne situacije dao je instrukciju JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izradi uputstvo za organiziranje rada kina, kazališta i čitaonica u Republici Srpskoj.

Republički štab za izvanredne situacije donio je Zaključak o produženju primjene zaključaka do 8. lipnja o organiziranju odgojno-obrazovnog rada na daljinu i o obvezama UKC RS i javnih zdravstvenih ustanova - bolnica u RS-u u obveznom sprovođenju mjera za reagiranje na pojavu bolesti (COVID-19) izazvane novim koronavirusom.

Donesen je i zaključak o prestanku primjene Zaključka o reguliranju radnog vremena zdravstvenih ustanova - ljekarni u RS-u od 8. svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close