Sattler - Džaferović

U prvom tjednu svibnja stiže 80.000 doza cjepiva iz Covaxa

Sattler je informirao Džaferovića o dinamici isporuke cjepiva za BiH preko EU, prema kojoj u prvom tjednu svibnja treba da dođe u BiH 80.000 cjepiva preko programa COVAX, kao i prve isporuke od 214.000 cjepiva osiguranih preko IPA fondova.
Vijesti / Flash | 22. 04. 2021. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je specijalnog predstavnika i šefa Misije Europske unije (EU) u BiH Johanna Sattlera, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Tijekom razgovora o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, veleposlanik Sattler je ponovio stav institucija i država članica EU da snažno podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet kao i europsku perspektivu Bosne i Hercegovine.

Sattler je informirao Džaferovića o dinamici isporuke cjepiva za BiH preko EU, prema kojoj u prvom tjednu svibnja treba da dođe u Bosnu i Hercegovinu 80.000 cjepiva preko programa COVAX, kao i prve isporuke od 214.000 cjepiva osiguranih preko IPA fondova.

Sugovornici su iskazali zajednički stav da je fokus političkog djelovanja potrebno vratiti i staviti na borbu protiv pandemije COVID-19, kao i ispunjavanje potrebnih reformi na realizaciji 14 preporuka iz Mišljenja Europske komisije o zahtjevu za članstvo BiH u Europskoj uniji.

Kopirati
Drag cursor here to close