Uslijed padalina

U porastu vodostaj rijeka u cijeloj BiH

U proteklom razdoblju najviše padalina registrirano je na području Hercegovine.
Vijesti / Flash | 27. 03. 2024. u 08:35 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Usljed padalina koje su registrirane u proteklom razdoblju u Bosni i Hercegovini razine pojedinih rijeka imaju tendenciju rasta, no i dalje su ispod kritičnih točaka.

Tako je razina rijeke Une u Martin Brodu na razini 70 centimetara i ima tendenciju rasta, dok je u Bihaću na razini 45 centimetara i bilježi blagi pad.

Istovremeno razina rijeke Sane u Sanskom Mostu ima tendenciju rasta i na razini je 135 centimetara, dok je u Vrhpolju na nivou 89 centimetara i stagnira.

I razina rijeke Bosne u Sarajevu (Reljevo) je u porastu i na razini je 142 centimetra, dok je u Zenici na nivou 111 centimetara i stagnira.

Stagnira i razina rijeke Miljacke u Sarajevu koja je na razini 96 centimetara, a u stagnaciji je i razina rijeke Lepenice u Kiseljaku koja je na razini 71 centimetar, te rijeke Bila koja u Han Biloj ima nivo 51 centimetar.

Razina rijeke Jala u Tuzli je na razini 3 centimetra i stagnira.

U proteklom razdoblju najviše padalina registrirano je na području Hercegovine.

Tako je na području Bileće palo 30 milimetara kiše po metru četvornom, u Mostaru i na Čemernu po 22, Gacku 20, a Trebinju 19 milimetara padalina po metru kvadratnom.

U Rudom i na Ivan Sedlu evidentirano je po 10 milimetara padavina po metru četvornom, u Livnu 6, na Bjelašnici 4, Han Pijesku, Bugojnu i Tuzli po 3, a Gradačcu, Foči, Neumu, na Sokocu, Višegradu i Zenici po 2, dok je u Sarajevu evidentiran 1 milimetar padalina po metru četvornom.

Kopirati
Drag cursor here to close