Široki Brijeg

U Pologu obilježena 26. obljetnica zaustavljanja tenkova JNA

Vijesti / Flash | 08. 05. 2017. u 08:24 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu obilježavanja 26. obljetnice zaustavljanja tenkova JNA u Pologu, u organizaciji Gradskih odbora HDZ BiH Široki Brijeg i Mostar, u nedjelju je održan prigodni program obilježavanja.

Nakon polaganja vijenaca za poginule hrvatske branitelje i žrtve ratova kod spomen obilježja u Pologu, služena je sveta mise za poginule i umrle hrvatske branitelje u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Pologu. Misno slavlje predvodio je don Ljubo Planinić, župnik Župe sv. Ilije Proroka Kruševo.

U kratkom i prigodnom glazbenom programu nakon svete mise sudjelovali su klapa Studenac iz Kruševa, crkveni zbor Anđeoski zvuci i zbor Župe Polog.

Program ''Svibanjskih sjećanja 2017.'' nastavlja se i u ponedjeljak, 8. svibnja 2017. S početkom u 12.00 sati u širokobriješkom kinu Borak bit će prikazan dokumentarni film ''3 dana''.

Istog dana u 19.45 sati na Trgu širokobrijeških žrtava bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule i stradale hrvatske domoljube, a u 20.00 sati u kinu Borak će se održati svečana akademija.

U programu koji će se u ponedjeljak navečer održati u kinu Borak bit će prikazan kratki film ''Hrvatsko vijeće obrane u Domovinskom ratu - Animirani zemljovid'', dok će predavanje održati Željko Raguž, zastupnik u Hrvatskom saboru i voditelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u Bosni i Hercegovini. U glazbenom dijelu nastupa ženska klapa ''Diva''.

Kopirati
Drag cursor here to close