Pravne nejasnoće

U petak sjednica skupštine HNŽ-a, Klub Bošnjaka i dalje bez stava o ostavci predsjedavajućeg

Vijesti / Flash | 27. 02. 2014. u 12:38 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub Bošnjaka u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) još nije zauzeo službeni stav oko ostavke predsjedavajućeg tog zakonodavnog tijela Ramiza Jelovca, tako da se na sutrašnjoj sjednici Skupštine, po svemu sudeći, neće birati njegov nasljednik.

"Po našem tumačenju Poslovnika, predsjedavajući može nastaviti obavljati svoju dužnost, a mi ćemo kasnije zauzeti konačan stav oko ostavke", kazao je u izjavi za Fenu predsjednik Kluba Bošnjaka Šerif Špago, dodavši kako Klub još nije zauzeo stav oko Jelovčeve ostavke zbog "nekih pravnih nejasnoća".

Ramiz Jelovac (SDA) podnio je ostavku na dužnost predsjedavajućeg Skupštine HNŽ-a prije sedam dana.

Njegovu ostavku tražio je Plenum građana i građanki Mostara, nakon što su na dnevni red sjednice županijske Skupštine, zakazane za 28. veljače, uvrštena dva od četiri zahtjeva Plenuma.

Na dnevni red sjednice, koja će se održati u petak, 28. veljače, u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosača, s početkom u 9 sati, uvršteno je usvajanje Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i obitelji s djecom te službeno izvješće županijskog MUP-a o prosvjedima u Mostaru 7. veljače, ali ne i smjena Vlade HNŽ-a te ukidanje paušala i beneficija političarima, kao i usklađivanje njihovih plaća s prosječnim radničkim plaćama, što je također Plenum zahtijevao.

Kopirati
Drag cursor here to close