Izetbegović

'U Parlamentu FBiH mora se ubrzati rad'

Vijesti / Flash | 22. 11. 2016. u 15:16 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U Parlamentu Federacije BiH mora se ubrzati rad zbog čega će stranke vladajuće koalicije imati interne razgovore da bi se konkretno utvrdilo što se može uraditi te ćemo napraviti listu prioriteta'', izjavio je predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović nakon današnjeg sastanka s predsjednicima Saveza za bolju budućnost (SBB) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Fahrudinom Radončićem i Draganom Čovićem.

U vezi Prijedloga zakona o igramana na sreću istaknuo je da je stvar riješena između SDA I HDZ-a te da se čeka da zakonsko rješenje odobri i Dom naroda PFBiH. Ukazao je na potrebu ubrzanja izgradnje infrastrukture i određenih imenovanja.

''Bude tu nesporazuma, ali ne preciziramo tko to treba uraditi. Zato ćemo imenovati nositelje tih aktivnosti'', kazao je Izetbegović. Rekao je da SDA inzistira na provedbi Reformske agende i rješavanju životnih pitanja dok ''teška pitanja'', poput presude ''Sejdić-Finci'', stava je, ne trebaju da se otvaraju dok ne budu riješeni prioriteti.

''Čović insistira na rješavanju pitanja 'Sejdić - Finci', odnosno hrvatskih nezadovoljstva u pogledu izbora njihovih kadrova. Mislim da se ta stvar neće moći raditi dok ne dobijemo zamah u funkcioniranju koalicije i radu Parlamenta FBiH '', naglasio je Izetbegović.

O problemu stavljanja bh. banaka na crnu listu Europskog udruženja banaka najavio je da će biti razgovarano u četvrtak jer se to, kako je naveo, treba rješavati na državnom nivou.

Kopirati
Drag cursor here to close