Mreža krijumčara

U Njemačkoj ''pao'' vođa krijumčara oružja iz BiH

Vijesti / Flash | 22. 02. 2016. u 20:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danska Nacionalna policija u suradnji sa švedskom, bosanskohercegovačkom. i njemačkom policijom otkrila je mrežu krijumčara oružja, a među uhićenima je i navodni vođa ovog lanca, bh. državljanin, prenose danski mediji.

U vezi sa ovim slučajem, izvršena su uhićenja u Danskoj, Njemačkoj i BiH. Navodni vođa ovog lanca, bh. državljanin, uhićen je u Njemačkoj, a kod njega je pronađena veća količina naoružanja.

Naime, sve je počelo 27. srpnja prošle godine uhićenjem krijumčara porijeklom iz BiH, a kod kojeg je pronađeno 10 ručnih granata i 14 komada vatrenog naoružanja. Policija je tada kontaktirala policijske snage nekoliko zemalja, a sve sa ciljem razbijanja mreže krijumčara.

Krijumčar porijeklom iz BiH se od uhićenja nalazi u zatvoru, a u međuvremenu je pokrenuta međunarodna suradnja sa policijama Švedske, BiH i Njemačke, koja je dovela do razbijanja ove međunarodne mreže krijumčara, javljaju Nezavisne novine.

"Kroz dobru suradnju uspjeli smo otkriti međunarodnu mrežu krijumčara, koja je kriminalne organizirane grupe sa sjevera Europe opskrbljivala oružjem. Krajnje destinacije ovog naoružanja su bile Nizozemska, Njemačka, Danska i Švedska", izjavio je Kim Kliver, policijski inspektor.

Krijumčar iz BiH koji je ljetos uhićen u Danskoj treba se 25. veljače pojaviti na sudu. On je, između ostalog, optužen za krijumčaranje oružja, ali ima prilično bogatu kriminalnu prošlost. On nema izravne veze sa Danskom, već ima švedsku boravišnu dozvolu.

Navodno je već osuđivan zbog prisiljavanja na prostituciju djevojaka iz istočne Europe, koje su se prostitucijom bavile na području Danske, Švedske, Norveške i Belgije.

Kopirati
Drag cursor here to close