Vlada HNŽ i Svjetska banka

U Mostaru se razgovaralo o unaprjeđenju kvalitete zraka

Predstojnik Arapović potvrdio je neupitnu spremnost Vlade HNŽ za sudjelovanjem u Projektu naglasivši kako su aktivnosti predložene Projektom u skladu sa Strategijom razvitka HNŽ za razdoblje od 2021. do 2027. godine.
Vijesti / Flash | 24. 01. 2023. u 16:19

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Sastanak predstavnika Vlade HNŽ i Ureda Svjetske banke u BiH

Marko Arapović, predstojnik Ureda predsjednika Vlade HNŽ, sa suradnicima, danas je primio predstavnike Ureda Svjetske banke u BiH koje je predvodio Yuriy Myroshnychenko, voditelj projekta i viši specijalist za energiju.

Današnji sastanak nastavak je razgovora o projektu Svjetske banke pod nazivom ''Projekt unaprjeđenja kvalitete zraka u Bosni i Hercegovini''. Još jednom je istaknuto kako ovaj projekt ima za cilj unaprjeđenje upravljanja kvalitetom zraka, te smanjenje emisije zagađivača zraka iz grijanja u stambenom sektoru i prometu.

Predstojnik Arapović potvrdio je neupitnu spremnost Vlade HNŽ za sudjelovanjem u Projektu naglasivši kako su aktivnosti predložene Projektom u skladu sa Strategijom razvitka HNŽ za razdoblje od 2021. do 2027. godine priopćeno je iz Vlade HNŽ.

''Projekt unaprjeđenja kvalitete zraka u Bosni i Hercegovini'' sastavljen je od četiri sastavnice, od kojih su jačanje monitoringa i upravljanje kakvoćom zraka i povećanje održivoga grijanja i energetska učinkovitost u obiteljskim kućama predviđeni za HNŽ.

Zaključeno je kako će se na zajedničkom sastanku predstavnika Svjetske banke, Federacije BiH i županija zainteresiranih za ovaj projekt, a koji će biti održan koncem tjedna u Sarajevu, dogovoriti načini i modaliteti njegova implementiranja.

Inače, na sastanku su bili nazočni: Claudio Protano, specijalist za energiju, Mustafa Čopelj, savjetnik s područja energije, Samir Sunagić i Tamara Glavnić, Fond za zaštitu okoliša HNŽ, Svjetlana Stanić-Koštroman, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ, te Veselko Luburić i Darko Juka, savjetnici predsjednika Vlade HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close