Red

U Mostaru se glasovalo i nakon ponoći

Vijesti / Flash | 11. 01. 2015. u 22:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri sata nakon zatvaranja drugih biračkih mjesta, u Mostaru se u nedjelju još uvijek glasovalo za predsjednika zbog problema s izdavanjem potvrda iako je postalo jasno da je Kolinda Grabar Kitarović izabrana za novu predsjednicu Hrvatske.

"Zbog potpune blokade računalnog sustava i nemogućnosti izdavanja posebnih potvrda za glasovanje oko dva i pol sata birački proces je bio obustavljen", rekao je za HINA-u generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Velimir Pleša.

On je pojasnio kako je preostalo još oko 500 birača koji su zatražili izdavanje posebnih potvrda kako bi mogli glasovati na biračkom mjestu. Ovi birači nisu se na vrijeme registrirali pa su na dan održavanja izbora zatražili izdavanje posebnih potvrda uz koje mogu glasovati.

Neposredno prije 19 sati u Osnovnoj školi Ilije Jakovljevića, gdje je naknadno omogućeno glasovanje izvan prostora Generalnog konzulata RH u Mostaru, po službenim podacima na birališta je izašlo oko 12.000 hrvatskih državljana.

Biralište u Tuzli, gdje je također bilo blokade računalnog sustava, zatvoreno je oko 23 sata.

Ranije su zatvorena birališta u Banja Luci, gdje je glasovalo 648 hrvatskih državljana, i Sarajevu, gdje glasovalo 2957 hrvatskih državljana.

Kopirati
Drag cursor here to close