Civilna zaštita HNŽ

U Mostaru održana obuka za spašavanje utopljenika u brzim vodama

Vijesti / Flash | 02. 06. 2017. u 17:48 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanske županije, u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u BiH, organizirala je dvodnevnu obuku pripadnika Službe za zaštitu i spašavanje na vodi i pod vodom.

Tim za civilno-vojnu potporu Veleposlanstva članovima Kluba za podvodne aktivnosti, Sportsko-ekološke udruge ''Hercegovina'', Kajakaškog kluba i Ekološko-ronilačkog kluba ''Leut'' iz Mostara održao je predavanja o spašavanju utopljenika u brzim vodama, a potom je na lokalitetu iznad HE ''Mostar'' izvršeno praktično demonstriranje na suhom.

Drugoga dana praktični dio obuke odrađen je u jezeru HE ''Mostar'', a mjesto izvođenja vježbe osiguravao je Klub za podvodne aktivnosti s čamcem i roniocima.

Nakon uspješne obuke, sudionicima su dodijeljeni certifikati i torbe s opremom nužnom za spašavanje utopljenika na brzim vodama.

Nasta Vidović, djelatnica Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo nakon dodjele certifikata, zahvalila je članovima Tima za civilno-vojnu potporu, izrazivši nadu u to kako će međusobna suradnja u obuci i opremanju organiziranih snaga zaštite i spašavanja u HNŽ biti nastavljena i dalje.

Kopirati
Drag cursor here to close