Do 14 sati

U Mostaru izdane 3 694 potvrde za glasovanje

Vijesti / Flash | 11. 09. 2016. u 13:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odaziv birača za novi saziv Hrvatskoga sabora danas je u Mostaru je veći nego jučer, a od 12 sati vlada velika gužva.

''Na dvadeset biračkih mjesta u Osnovnoj školi Petra Bakule i Gimanziji fra Grge Martića od podneva vlada velika gužva jer su se mnogi birači tek danas odlučili registrirati i glasovati'', ističe član Državnog izbornog povjerenstva (DIP) RH Slaven Hojski.

Napominje da su u podne bile gužve i na ostalim biračkim mjestima - u Sarajevu, Tuzli i Banja Luci, ali da izbori protječu bez incidenata jer su ljudi tamo na biralištima spremni te da zasad nemaju dojava da treba nešto posebno intervenirat.

U Bosni i Hercegovini, gdje su za glasovanje na izborima za Hrvatski sabor otvorena 34 biračka mjesta, do 14 sati izdano je 5 394 potvrda za glasovanje, od čega u Mostaru 3 694, u Sarajevu 985, Tuzli 484 i Banja Luci 231.

Prijevremeni parlamentarni izbori u Republici Hrvatskoj zakazani su za danas, 11. rujna, a građani koji imaju hrvatsko državljanstvo u Bosni i Hercegovini svoje pravo glasa mogli su ostvariti jučer 10. rujna te danas.

Birališta će biti otvorena od sedam do 19 sati, s tim da vrijedi pravilo da svi koji se u 19 sati zateknu na biračkom mjestu, a nisu stigli glasovati, njima će biti omogućeno ostvariti svoje biračko pravo.

Do kraja kolovoza za izbore aktivno se registriralo 34.800 osoba, od čega u Mostaru 21.500.

Kopirati
Drag cursor here to close