Potvrda

U moru otkriveni ostaci aviona kompanije AirAsia: Pronađeno nekoliko tijela

Vijesti / Flash | 30. 12. 2014. u 08:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pronađeno je najmanje šest tijela u beživotnom stanju tijekom potrage za putničkim avionom kompanije AirAsia, koji je nestao prije dva dana na letu iz indonezijske Surabaye ka Sibgaputu u Singapuru, priopćili su indonezijski dužnosnici, prenosi Anadolija.

Istodobno, objavljeno je kako je jedan zrakoplov AirAsie je u utorak bio primoran vratiti se u Tajland nakon sumnjive buke u prtljažniku, ali nije otkriven nikakav kvar.

''Piloti su otkrili manju nepravilnost u prtljažniku. Iz mjera sigurnosti, zrakoplov se vratio na aerodrom Don Mueang zbog detaljnog pregleda'', navela je malezijska niskotarifna kompanija.
Inženjeri nisu otkrili nikakav problem koji bi remetio sigurnost, zaključuje se u priopćenju.

Dužnosnici koji se nalaze u blizini otoka Borneo potvrdili su da su tijela pronađena nedaleko od mjesta gdje je avion AirAsia posljednji put viđen, te da su izvađena iz mora.

Saznaje se i da na pronađenim tijelima nije bilo prsluka za spašavanje.

Predsjednik Indonezijske agencije za potragu i spašavanje Bambang Sulistyo izjavio je da su na moru pronađeni i predmeti, koji, prema njegovim riječima, 95 posto pripadaju nestalom avionu.

Obitelji nestalih putnika pozvane su da dođu u centar za spašavanje u Surubayi.

Također, kineski novinari primijetili su gust dim iznad otoka Lang nakon čega se jedna grupa spasilačkih ekipa uputila prema otoku.

Potraga za zrakoplovom proširena je tako da ekipe iz Malezije, Singapura i Australije tragaju u 13 različitih regija. U potragu je uključeno 30 brodova, 15 aviona i sedam helikoptera.

SAD je u regiju poslala svoj brod takozvani USS Sampson, a potrazi su pružile podršku i Južna Koreja, Tajland, Kina i Francuska.

Podsjećamo, zrakoplov kompanije AirAsia rano je u nedjelju nestao iznad Javanskog mora u blizini indonezijskog otoka Belitung, a dvodnevna potraga zrakoplovima iz Indonezije, Malezije, Singapura i Australije nije rezultirala pronalascima tragova nestalog zrakoplova.


Indonezijski dužnosnici su priopćili da je avion najvjerojatnije pao u more, a obitelji i prijatelji nestalih putnika okupljeni su na aerodromu u Surabayi i iščekuju vijesti o nestalima.

Kopirati
Drag cursor here to close