Pad aviona

U Medellin stiglo izaslanstvo za nadzor i pomoć pri istrazi avionske nesreće

Vijesti / Flash | 30. 11. 2016. u 08:10 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo koje čine predstavnici brazilskog Ministarstva zdravstva, Centar za prevenciju i istraživanje nesreća u aviaciji (CENIPA) i Federalne policije, stigli su u Medellin, grad u kojem se u utorak dogodila avionska nesreća, javljalju kolumbijski mediji, prenosi Agencija Anadolija.

Izaslanstvo je avionom brazilskih zračnih snaga stiglo u Medellin kako bi nadzirala istragu te pružilo pomoć.

Ministar prometa Kolumbije Jorge Eduardo Rojas na mjestu nesreće izjavio je kako će jedan dio istrage pokrenute nakon nesreće u kojoj je poginulo 77 ljudi trajati dva do tri dana.

Također, on je pozvao brazilske i bolivijske stručnjake u Kolumbiju da pomognu pri istrazi.

Bolnica San Vicente iz Medellina priopćila je kako je 24-golmanu Chapecoensea, spašenom nakon nesreće, Jacksonu Ragnaru Follmannu amputirana desna noga.

Kolumbijski list ”El Espectador” priopćio je kako je Ximena Suarez, preživjela članica posade, guverneru Antioque Luisu Perezu Gutierrezu rekla da se sjeća samo gašenja svjetala.

Član posade Erwin Tumiri za argentinski FOX Sports izjavio je kako je preživio zahvaljujući poštovanju sigurnosnih pravila tijekom leta.

Avion koji je poletio iz Santa Cruza de da Sierre, u Boliviji srušio se u Kolumbiji. U avionskoj nesreći poginulo je 68 putnika i devet članova posade. U avionu se se nalazili i igrači brazilskog fudbalskog kluba Chapecoense.

Kopirati
Drag cursor here to close