Uhićen i priveden

U Kijevu priveden bivši gruzijski predsjednik Saakashvili: Prijetio samoubojstvom

Ispred zgrade su poduzete visoke mjere sigurnosti, a došlo je i do sukoba Saakashvilijevih pristalica i snaga sigurnosti.
Vijesti / Flash | 05. 12. 2017. u 19:00 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši predsjednik Gruzije Mikheil Saakashvili, kojem je oduzeto državljanstvo Ukrajine, priveden je danas u Ukrajini.

Sigurnosne snage jutros su izvele upad u stan Saakashvilija u Kijevu. Bivši gruzijski predsjednik je potom pobjegao na krov zgrade gdje je prijetio skokom ukoliko mu se pripadnici snaga sigurnosti približe.

Saakashvili je uputio oštre kritike na račun predsjednika Ukrajine Petra Poroshenka, a zatim nakratko nestao iz vidokruga.

Njegove pristalice okupile su se ispred zgrade, a pripadnici snaga sigurnosti nisu dozvolile odvjetnicima kontakt s klijentom.

Ispred zgrade su poduzete visoke mjere sigurnosti, a došlo je i do sukoba Saakashvilijevih pristalica i snaga sigurnosti.

On je potom priveden i izveden iz zgrade, a zatim prebačen u policijsko vozilo. Bilo je vidljivo kako se Saakashvili opire uhićenju.

Poroshenko je bivšem gruzijskom predsjedniku u svibnju 2015. dodijelio državljanstvo Ukrajine. Potom je Saakashvili postavljen na mjesto guvernera Odesse, ali je on 2016. podnio ostavku s te pozicije i osnovao opozicijsku stranku Pokret novih snaga.

Saakashviliju je državljanstvo Ukrajine oduzeto u srpnju ove godine. Njegove pristalice od 17. listopada demonstriraju ispred Parlamenta Ukrajine.

Osim toga, Tužiteljstvo u Gruziji je od Ukrajine zatražilo privođenje Saakashvilija i njegovo izručenje.

Kopirati
Drag cursor here to close