Maratonci

U Italiji novi sastanak Porošenka i Putina

Vijesti / Flash | 17. 10. 2014. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Milanu je počeo treći sastanak predsjednika Rusije Vladimira Putina i Ukrajine Petra Porošenka. Ovo je treći sastanak Putina i Porošenka u posljednjih 12 sati, javlja AFP.

Dvojica dužnosnika razgovarala su prethodno u prisustvu francuskog predsjednika Francoisa Hollandea i njemačkog kancelara Angele Merkel, a jutros su zajedno sudjelovali na proširenom sastanku s ostalim europskim liderima.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin sastao se danas na marginama azijsko-europskom samitu (ASEM) u Milanu i sa predsjednikom Europske komisije Jose Manuelom Barrosom, rekao je glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov, prenosi Srna.

"Putin je razgovarao sa Barrosom na marginama samita. Ovo je bio posljednji sastanak dvojice dužnosnika prije nego što Barroso napusti ovu funkciju", dodao je Peskov.

Peskov je rekao da su dvojica dužnosnika razgovarao o bilansu njihove suradnje i suglasili se da nastave suradnju i kada Barroso preuzme neku drugu funkciju, prenosi RIA "Novosti". Barroso, koji je na funkciji predsjednika Europske komisije 10 godina, prepustit će 1. studenog funkciju Jean-Claudu Junckeru.

Kopirati
Drag cursor here to close