Tko želi online?

Sindikati protiv mjera koje im je Herceg stavio u usta

Premijer jedno, sindikati drugo...
Vijesti / Flash | 15. 03. 2021. u 14:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Govoreći o broju zaraženih virusom Covid-19 u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, premijer Vlade i skupštinski zastupnik Nevenko Herceg kazao je da će biti prisiljeni povećavati mjere, ali da imaju i različite zahtjeve pojedinih sektora.

''Mi danas imamo različite zahtjeve pojedinih sektora. Kad pogledate naše obrazovanje, onda imate zahtjev Sindikata osnovnog obrazovanja da potpuno liberaliziramo mjere i vratimo klasičnu nastavu u punom kapacitetu. S druge strane, Sindikat srednjeg obrazovanja traži online nastavu, odnosne strože mjere. Visoko obrazovanje bi također online. Različite sfere društva traže različite pristupe. Ono što je naša zadaća je da pratimo epidemiološku situaciju, da sukladno tomu Stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi donosi adekvatne mjere i ono što je poanta: nije problem u mjerama već u nepoštivanju mjera'', naglasio je Herceg.

Video: Sindikat srednjeg obrazovanja (ne)traži online nastavu?

No, premijeru Hercegu će čini se ostati ''kratke noge'' jer sindikati srednjeg obrazovanja zapravo ne traže online nastavu, koju im je premijer ''stavio u usta''.

Podsjetimo, prije pet dana, odnosno 10. ožujka, Sindikat srednjih škola HNŽ, koje nastavu izvodi po hrvatskom nastavnom planu i programu poslao je priopćenje za javnost u kojem navode ''da bi zaustavljanje normalnog nastavnog procesa proizvelo nenadoknadive i povrh svega neopravdane gubitke jer se pokazalo kako škole, uz dobre mjere, nisu izvor zaraze''.

Obzirom na korona epidemiju i mogućnost nastavka nastave na online način Sindikat srednjih škola HNŽ, smatra kako bi takvo što bilo nepotrebno i tomu se protivi. ''Mislimo kako su sadašnje mjere dobre i da su se pokazale učinkovite'', naveli su i dodali kako ''zatvaranje škola, a ostavljanje otvorenim kafića i klubova nema nikakva smisla''. 

Josip Milić, predsjednik Sindikata srednjih škola u HNŽ-u za Bljesak.info je danas rekao kako su ostali pri ovome stavu iznesenom u priopćenju, te se slažu sa sindikatima osnovnog obrazovanja, koji smatraju da bi uvođenje online nastave bio kraj školske godine.

Edina Čomić, iz Sindikata srednjih škola koje nastavu izvode po bosanskom planu i prigoramu rekla je kako se njihov sindikat nije izjašnjavao o novonastaloj situaciji.


Kopirati
Drag cursor here to close