ozbiljna situacija

U Grčkoj 32.000 migranata, na granici s Makedonijom čeka više od 11.000 ljudi

Vijesti / Flash | 03. 03. 2016. u 17:59 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Broj izbjeglica i migranata u Grčkoj dosegao je 32.000, od kojih je 6857 na otocima, a 25.000 u kontinentalnom dijelu zemlje, izjavio je u četvrtak pomoćnik ministra obrane Dimitres Vitsas.

"Na otocima u Egejskom moru trenutno se nalazi 6.857 migranata koji su stigli s turskih obala, a u kontinentalnom dijelu ih je skoro 25.000", rekao je Vitsas.

Situacija je vrlo ozbiljna na sjevernoj granici Grčke s Makedonijom, gdje na prijelaz granice i put prema sjevernoj Europi čeka više od 11.500 ljudi, javlja Hina.

Grčki premijer Aleksis Cipras u petak bi trebao obznaniti detaljan plan svoje zemlje o upravljanju migrantskom krizom, nakon što se prethodno sastane s čelnicima svih političkih stranaka.

Grčka je u 10 dana uspjela za migrante osigurati 10.000 mjesta u prihvatnim centrima, a svaki dan prehranjuje na tisuće ljudi.

Podsjetimo, predsjednik Vijeća Europe Donald Tusk je u četvrtak uputio poziv ekonomskim migrantima da ne dolaze u Europu, nakon sastanka u Ateni s grčkim premijerom Alexisom Tsiprasom.

“Želim uputiti poziv svim potencijalnim nelegalnim ekonomskim migrantima, gdje god da ste. Ne dolazite u Europu. Ne vjerujte krijumčarima. Ne riskirajte svoje živote ni svoj novac. To ničem ne služi'', rekao je Tusk na konferenciji za novinare, prenijela je novinska agencija AFP.

Kopirati
Drag cursor here to close