I oni će na kavu

Sjetili se: Ukinuta zabrana kretanja starijima i maloljetnicima

Također, dozvoljen je rad muzejima, kinima, umjetničkim galerijama i bibliotekama.
Vijesti / Flash | 14. 05. 2020. u 17:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni stožer Civilne zaštite donio je odluku kojom od sutra prestaje važiti naredba ograničavanja kretanja za osobe mlađe od 18 i starije od 65 godina.

Sportaši, rekreacija, kultura

Osim toga, Federalni stožer CZ danas je donio odluku da se u zatvorenom prostoru, u objektima kojima je dozvoljen rad, mora osigurati prostor od 10 kvadratnih metara za svaku osobu koja se unutra nalazi, a broj osoba nije ograničen.

Također, dozvoljen je rad muzejima, kinima, umjetničkim galerijama i bibliotekama.

Novom narednom omogućen je trenažni proces sportašima, kojima je rad u prethodnom periodu bio zabranjen zbog pandemije koronavirusa.

Osim trenažnog procesa seniora, dozvoljen je rad i rekreacijskim centrima.

Republika Srpska

Ista odluka usvojena je i u Republici Srpskoj.

Ukinuta je zabrana kretanja osobama starijim od 65 godina, odlučeno je na sjednici entitetskog Stožera za izvanredne situacije.

''Osobe starije od 65 godina mogu slobodno da se kreću'', rekla je na konferenciji za novinare ministrica prosvjete i kulture RS-a Natalija Trivić.

Ta zabrana uvedena je nakon pojave koronavirusa, zbog koje je ove godine zabranjeno održavanje maturskih večeri za učenike u tom bh. entitetu.

''Moramo da zabranimo organiziranje maturskih večeri u osnovnim i srednjim školama u RS zbog opasnosti za zdravlje učenika i nastavnika usljed infekcije koronavirusom'', rekla je ona.

Kopirati
Drag cursor here to close