Le Pen i Wilders

U Europskom parlamentu formiran antiimigrantski blok

Vijesti / Flash | 16. 06. 2015. u 14:20 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liderica francuske Nacionalne fronte Marine Le Pen i Geert Wilders, nizozemski političar i utemeljitelj populističke Stranke za slobodu najavili su danas grupiranje krajnje desničarskih stranki u Europskom parlamentu, javlja Anadolu Agency (AA).

Formiranje antiimigracijskog bloka zvanog Europa naroda i sloboda uključuje europske parlamentarce iz Wildersove stranke, austrijske Stranke za slobodu, talijanske Sjeverne lige i grupe flamanskih nacionalista Vlaams Belang.

"Sretna sam što najavljujem početak grupe Europa naroda i sloboda", kazala je Le Pen danas u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Grupa će moći primati sredstva Europske unije i povećavati utjecaj u Europskom parlamentu.

"To je početak našeg oslobođenja. Zastupat ćemo interese naših ljudi, branit ćemo naš suverenitet i boriti se protiv masovne imigracije", izjavio je Wildres.

Grupa mora imati najmanje 25 članova iz sedam zemalja da bi bila priznata u parlamentu koji broji 751 mjesto. Samo Nacionalna fronta Marine Le Pen zauzima 23 parlamentarna mjesta.

Vijest o formiranju Europe naroda i sloboda uslijedila je nakon sastanka ministara unutarnjih poslova Europske unije koji se danas održao u Luxembourgu. Ministri su razgovarali o problemu masovne migracije u Sredozemlju kao i o tome kako rasporediti tražitelje azila unutar bloka od 28 zemalja.

Kopirati
Drag cursor here to close