Strah od terorizma

U Bruxellesu ponovno povećane mjere sigurnosti

Vijesti / Flash | 20. 06. 2016. u 14:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon antiterorističkih akcija provedenih tijekom vikenda širom Belgije, na metro stanicama u glavnom gradu te zemlje Bruxellesu, pojačane su mjere sigurnosti, javlja Agencija Anadolija.

Na najprometnijim stanicama u Bruxellesu ulaz su kontrolirali pripadnici sigurnosnih snaga.

Policijski helikopteri iz zraka nadgledaju situaciju u gradu, a na pojedinim kritičnim točkama vojna vozila su u stanju pripravnosti.

Glavna željeznička postaja jučer je evakuirana zbog dva kofera ostavljena bez nadzora. Nakon nekoliko sati, postaja je ponovo otvorena, a ekipe kontradiverzijske zaštite su utvrdile da je riiječ o lažnoj uzbuni.

Tijekom antiterorističke akcije u više belgijskih gradova u petak i subotu privedeno je najmanje 40 osoba, među kojima je 12 njih uhićeno zbog planiranja terorističkog napada.

Federalno tužiteljstvo je priopćilo da je belgijska policija u okviru antiterorističkih akcija u Bruxellesu i drugim gradovima, izvršila pretrese u 40 stanova i još 150 drugih stambenih objekata.

U terorističkimm napadima na aerodrom Zaventem i metro stanicu Maelbeek 22. ožujka, poginule su 32, a ranjeno je 270 osoba. Odgovornost za napade preuzela je teroristička organizacija ISIL.

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova Belgije, najmanje 611 Belgijanaca je otišlo, pokušalo otići na sirijsko ratište ili je tamo poginulo.

Nakon što je francuski policajac 14. lipnja ubijen u kući, policajcima u Belgiji je savjetovano da po završetku smjene nose oružje sa sobom.

Kopirati
Drag cursor here to close