Trg pravde

U Brčkom obilježen Dan Oružanih snaga BiH

Vijesti / Flash | 13. 11. 2014. u 20:23 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu obilježavanja devete obljetnice od formiranja Oružanih snaga BiH, u srijedu je u suradnji s predstavnicima civilnih vlasti Brčko Distrikta na Trgu pravde u Brčkom upriličena prezentacija operativnih vještina i sposobnosti pripadnika Oružanih snaga BiH kao i taktičko-tehnički zbor.

Tom prigodom nazočnima su se obratili zapovjednik 5. Pješačke brigade Kenan Dautović i gradonačelnik Brčko Distrikta BiH Anto Domić.

Po riječima gradonačelnika Domića, pokazne vježbe Oružanih snaga BiH, sa zanimljivim detaljima pokazale su se interesantnim za stanovnike Brčko Distrikta, kojima se ne pruža česta prigoda susreta s vojskom.

On je podsjetio kako je Brčko Distrikt u jednoj fazi bio demilitarizirana zona, te da ni sada nema stalnu vojnu silu na ovoj teritoriji.

- Nakon ovogodišnjih katastrofalnih poplava i angažmana Oružanih snaga u mnogim krajevima Bosne i Hercegovine i kod nas u Brčko Distriktu, upriličeno je druženje kulturno-športskog karaktera. Želim se zahvaliti predstavnicima Oružanih snaga BiH što su izabrali i Brčko Distrikt kao mjesto gdje će se predstaviti našim ljudima i mladeži koja će se možda sutra opredijeliti za profesionalno zanimanje vojnika - naglasio je gradonačelnik.

Domić se osvrnuo i na pomoć koju su Oružane snage BiH pružile Distriktu tijekom elementarne nepogode, ističući da su sve zahtjeve koji su od njih traženi u punom kapacitetu ispunili zbog čega je izrazio veliku zahvalnost za njihov angažman na spašavanju ljudi i materijalnih dobara.

U svom obraćanju nazočnim brigadni general Kenan Dautović iskazao je zadovoljstvo što prvi put na ovakav način boravi u Distriktu kao specifičnoj zajednici unutar BiH dodajući da su ih svibanjske poplave na neki način ponovno vratile na ovaj teren.

- Nakon što smo uradili sve što je bilo u našoj moći da pomognemo, ne samo Brčko Distriktu, nego i svim općinama BiH koje su bile ugrožene poplavama, sada imamo priliku da izađemo iz kasarni i da ponovo radimo na vraćanju imidža Oružanih snaga, a to je imidž narodne vojske - kazao je general Dautović.

Prema programu obilježavanja devete obljetnice u Brčkom je također organiziran turnir u malom nogometu, te glazbeni koncert na kojemu su zajednički nastupile Glazbene akademije iz Sarajeva, Banje Luke i Orkestar Oružanih snaga BiH, a manifestaciji je prethodio posjet Gradskoj vijećnici.

Kopirati
Drag cursor here to close