Washington

U borbi s vatrom poginula tri vatrogasca

Vijesti / Flash | 20. 08. 2015. u 06:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri vatrogasca u američkoj državi Washington su poginula, a četiri ozlijeđena tijekom gašenja požara u gradu Twisp, priopćio je guverner Jay Inslee u vrijeme kada u zapadnom dijelu SAD bukti nekoliko desetina šumskih požara.

Vatra je opustošila površinu od preko 400.000 hektara, zbog čega su lokalne vlasti pozvale u pomoć vojsku i dodatne civilne ekipe iz ostalih američkih država. Izvršena je evakuacija gradova Twisp i Winthrop, a Nacionalna garda i vojni zrakoplovi angažirani su u državama Idaho i Oregon.

Odjel za prirodne resurse u državi Washington priopćilo je da će u ugroženom području obustaviti sve industrijske aktivnosti u šumama, uključujući sječu i gradnju cesta. To je prvi put u posljednjih 20 godina da vlasti primjenjuju ovu mjeru.

Inslee je rekao da je u državi Washington vatra do sada uništila 50 kuća i još 60 objekata, dok je u Oregonu uništeno oko 30 kuća.

Šumski požari su od početka godine zahvatili površinu od preko 2,9 milijuna hektara, što je najviše u posljednje dva desetljeća. Snažan vjetar otežava lokaliziranje požara i obranu kuća i električnih vodova, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close