Slovaci postavljaju ploču

U blizini mosta Bijela postavlja se spomen ploča pripadnicima UNPROFOR-a

Vijesti / Flash | 03. 05. 2017. u 08:26 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je predstavnike Unije vojnih veterana Republike Slovečke, građanskog udruženja koje okuplja pripadnike Slovačke vojske, aktivnih i umirovljenih, sudionika mirovnih operacija.

Pavel Marko, član Predsjedništva ÚVV SR, s kolegama je tom prigodom upoznao gradonačelnika Bešlića kako u okviru djelovanja svake godine organiziraju putovanje u stopama UNPRPOFOR-a.

''Na tom putovanju u 2013. godine otkrili smo uz suradnju s hrvatskim gradom Daruvar i Hrvatskim saborom spomen-ploču našim vojnicima, koji su za vrijeme rata u bivšoj Jugoslaviji sudjelovali u sastavu UNPROFOR-a'', navedeno je u priopćenju Grada Mostara.

Prošle godine uz potporu Hrvatskog sabora postavili su spomen-ploču na mjestu u pogibije njihovog prijatelja, pripadnika UNPROFOR-a Igora Riga, u blizini mjesta Lički Osik, a koji je bio prva slovačka žrtva te mirovne operacije.

U petak Slovaci planiraju postaviti spomen-ploču u blizini mosta Bijela na rijeci Neretvi, a u toj inicijativi pridružili im se i njihove kolege iz Češke, Poljske i Francuske, priopćeno je iz Ured za odnose s javnošću Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close