Motivirana prijava

U Bijeljini "Sabor podrške" osumnjičenom Slobodanu Pavloviću

Vijesti / Flash | 20. 02. 2016. u 16:19 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bijeljini je danas održan "Sabor podrške" vlasniku Pavlović banke Slobodanu Pavloviću, koji se, zajedno s još tri službenika te banke sumnjiči da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi s poslovanjem Pavlović banke.

Organizatori ovog skupa su mjesne zajednice Popovi u Republici Srpskoj i Badovinci u Srbiji, koje spaja Pavlovića most čiju izgradnju je financirao Slobodan Pavlović.

Saboru je prisustvovao i predsjednik RS-a Milorad Dodik, čiji je kredit iz 2007.godine u Pavlović banci predmet istrage.

Uz mještane, bili su, između ostalih, prisutni i izaslanici SNSD-a iz Semberije, a rečeno je da je Slobodan Pavlović „veliki dobrotvor, čestit i pošten čovjek, koji je uložio ogroman kapital, gradio i pomogao Srbima s obje strane Drine“.

Entitetski predsjednik Milorad Dodik je ranije u izjavi novinarima u Bijeljini ustvrdio „da se pokazalo da je uhićenje vlasnika i zaposlenih u Pavlović banci politički motivirana priča koja je bila usmjerena na to da se uruši ta bankarska institucija“.

"Neka je sramota onih koji su pokretali ove procese znajući da mogu da ugroze banku... SDS je bezrazložno, motiviran mržnjom, preko svog predsjednika Mladena Bosića predao tu prijavu, očigledno bez osnova. Šteta je nesumnjiva, ali će se kasnije vjerovatno morati suočavati s posljedicama", ustvrdio je Dodik navodeći da će i banka tražiti obeštećenje od SDS-a zbog prijave koju su podnijeli Tužiteljstvu BiH.

Navodi da postoji ugovor o njegovom kreditu u toj banci i da nema ništa spekulativno u tom slučaju.

Troje ranije uhičenih službnika Pavlović banke se, nakon odluke Suda BiH nalazi u kućnom pritvoru, dok je Slobodan Pavlović u bijeljinskoj bolnici.

Njegov odvjetnik Miodrag Stojanović je naveo da je Pavlovićevo zdravstveno stanje stabilno, a da liječnici smatraju da mu je potreban bolnički tretman i nadzor, zbog čega i on nije u kućnom pritvoru.

Slobodan Pavlović, Petar Lazić, Ljiljana Garić i Blago Blagojević uhapšeni su 11. veljače po nalogu Tućiteljstva BiH zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi s poslovanjem te banke.

Kopirati
Drag cursor here to close