Palestinska zajednica u BiH

U BiH uskoro novi skup podrške Palestincima

Otkada je 7. listopada eskalirao sukob Izraela i Hamasa, ovo je drugi skup podrške Palestini i njezinom narodu u BiH.
Vijesti / Flash | 17. 10. 2023. u 20:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju će se u Sarajevu održati skup podrške palestinskom narodu koji organizira Palestinska zajednica u BiH. Skup će se održati 22. listopada na platou preko puta Vijećnice od 11 do 13 sati.

Otkada je 7. listopada eskalirao sukob Izraela i Hamasa, ovo je drugi skup podrške Palestini i njezinom narodu u BiH.

"Osjećamo veliku podršku u Bosni i Hercegovini, od svih građana i naroda ove prijateljske zemlje te još jednom pozivamo građane da nam se pridruže u nedjelju 22. listopada na velikom skupu za mir u Palestini, a protiv terorizma i agresije izraelske okupatorske sile, koji će biti održan u Sarajevu na platou preko puta Vijećnice s početkom u 11:00 sati", poručili su iz Palestinske zajednice u BiH.

Neformalna grupa građana, koji su se nazvali prijatelji Palestine, 12. listopada je organizirala kolonu vozila u Sarajevu od Stupa do Vijećnice. Gradom su se tada vijorile palestinske zastave u znak podrške Palestincima.

Tamo su okupljeni uzvikivali: "Slobodna Palestina, slobodna Gaza" te su upozoravali na izraelsko razaranje Pojasa Gaze. Jedan od organizatora Emir Ćosović rekao je kako su okupljeni prosvjedom pokazali da su s građanima Palestine i Gaze.

"Mi ćemo uvijek biti uz palestinski narod, to su naša braća i prijatelji", rekao je na prošlom skupu Ćosović. Palestinac Muhammed Hamad rekao je lokalnim medijima kako su se okupili u znak potpora Palestincima i kako bi ukazali na "najgoreg okupatora na svijetu" (Izrael) koji uništava sve pred sobom u Gazi.

Kopirati
Drag cursor here to close