Osmanović i Erginay

U BiH prisutne Gulenove pristalice

Vijesti / Flash | 15. 08. 2016. u 14:12 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Stanje u Republici Turskoj nakon pokušaja državnog udara bila je tema današnjeg sastanka ministra civilnih poslova BiH Adila Osmanovića i turskog veleposlanika u BiH Cihada Erginaya, javlja Anadolija.

Erginay je informirao Osmanovića o događajima iz prošlog mjeseca s posebnim fokusom na aktivnosti koje s tim u vezi provodi Veleposlanstvo Turske u BiH.

Erginay je istaknuo da su u BiH prisutne neke institucije, kao i neki pojedinci koji su pristalice terorističke organizacije FETO, čiji je vođa Fethullah Gulen. Pri tome se Erginay zahvalio na podršci nakon saznanja o pokušaju vojnog udara u Turskoj.

Osmanović je, s druge strane, izrazio punu podršku demokratski izabranim vlastima u Republici Turskoj, te izrazio očekivanje da će se nastaviti dobra suradnja Ministarstva s turskim institucijama u oblastima u kojima Ministarstvo civilnih poslova ima nadležnosti.

Podsjetimo, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini ranije je rekao kako u BiH postoji FETO, te da će protiv te organizacije biti urađeno sve što je potrebno u pravnim okvirima.

Kopirati
Drag cursor here to close