'Izbjeglice i migranti''

U BiH nije ušao niti jedan migrant

Vijesti / Flash | 20. 11. 2015. u 20:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

‘’U BiH nije ušao niti jedan migrant. Na sreću jer je BiH najosjetljiviji prostor po pitanju razvijenosti društva, države, gospodarstva’’, rekao je prof. dr. Stjepan Šterc s Geografskog odsjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu na javnoj tribini ''Izbjeglice i migranti'' koja je održana u petak u Mostaru u HKD Herceg Sjepan Kosača.

Tribina je nastavak aktivnosti  Tropletovih dana kulture 2015, a pored Šterca na tribini su govorili i Mijo Krešić, te Zoltan Kabok.

Profesor Šterc kaže kako vlasti trebaju obratiti pozornost na to tko ulazi u zemlju, ali i kako građani ne trebaju imati strah od migranata. Kaže da ne treba podizati paniku, nego samo razinu sigurnosti.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić smatra da ukoliko se zatvore granice da je moguće da izbjeglice ilegalnim putem pokušaju preko BiH doći do željenog odredišta.

‘’Izbjeglički val, izbjeglička kriza će potrajati, tako da prelazak izbjeglica preko BiH ne treba isključiti kao mogućnost. No, mislim da BiH nit je krajnje odredište nit je tranzitna zemlja’’, rekao je Krešić.

Novinar HRT-a Zoltan Kabok je rekao kako će Europskoj uniji za nekoliko godina nedostajati tri milijuna radne snage i kako je pitanje jesu li izbjeglice koje su ušle u EU željena radna snaga.

Kopirati
Drag cursor here to close