Vlado Azinović

U BiH mogući napadi poput onih u Bruxellesu i Parizu

Vijesti / Flash | 06. 04. 2016. u 16:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije isključena mogućnost da se u BiH dogodi teroristički napad razmjera napada iz Bruxellesa ili Pariza, ocijenio je jedan od vodećih stručnjaka u oblasti borbe protiv terorizma na području Balkana Vlado Azinović dodajući da se sigurnosne službe BiH unatoč fragmentaciji uspješno bore i predstavljaju kompetentnog partnera sličnim službama u svijetu u sprječavanju ovih sigurnosnih izazova.

"Bilo bi jako neodgovorno da se ponašamo kao da se to ovdje ne može dogoditi. Potrebna je jedna doza opreza kada je u pitanju ponašanje agencija, ali i nas građana prema tome. Ona naravno postoji i mislim da agencije koje se brinu o ovakvim sigurnosnim izazovima to rade na vrlo kompetentan i odgovoran način. S druge strane ne treba izazivati paniku niti strah", rekao je Azinović na konferenciji koju je u Konjicu organizirala misija OESS-a u BiH, upitan o mogućnosti izvođenja velikih terorističkih napada u BiH.

Pri tome je pojasnio da se i puno organiziranije države nisu u stanju suprotstaviti novim sigurnosnim iskušenjima budući da su počinitelji terorističkih djela osobe koje nikada nisu bile zabilježene u policijskim dosjeima, prenosi Hina.

"To naravno nije slučaj samo u BiH. To je fenomen s kojim se bore i ne uspijevaju izaći na kraj čak niti puno kompetentije, bolje opremljene, ustrojenije i hijerarhijski bolje postavljene države. To postaje globalni fenomen", ocijenio je Azinović.

Kopirati
Drag cursor here to close