Sover

U Banjoj Luci uhićen Z.P. s pet potjernica sudova iz Mostara i Širokog Brijega

Iz banjolučke policije priopćeno je da je prilikom uhićenja Z.P. pružao aktivni otpor, čime je počinio kazneno djelo ''Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje''.
Vijesti / Flash | 23. 06. 2022. u 11:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u okviru akcije kodnog naziva "Sover", koja je usmjerena na rasvjetljavanje kaznenih djela "Teške krađe" u utorak su uhitili Z.P. iz Mostara, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz banjolučke policije priopćeno je da je prilikom uhićenja Z.P. pružao aktivni otpor, čime je počinio kazneno djelo ''Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje''.

"Na osnovu naredbe Okružnog suda Banja Luka, izvršen je pretres stana u Banjoj Luci, koji koristi Z.P., kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenih djela, i to: novac u različitim apoenima i valutama ukupne vrijednosti 2.230 KM, pet skupocjenih ručnih satova, bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, smeđa praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, tablete, patike, garderoba", priopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Dodaje se da je tijekom kriminalističke obrade utvrđeno je da je Z.P. na području grada Banja Luka, u vremenu od 2020. godine do 6. lipnja 2022. godine, izvršio devet kaznenih djela "Teška krađa", kojima je pričinjena ukupna materijalna šteta u iznosu od oko 100.000 KM.

"Također, je utvrđeno da je za istim raspisano pet aktivnih centralnih potjernica Općinskog suda Mostar i Široki Brijeg, zbog čega je 22. lipnja predan policijskim službenicima Centra sudske policije KSB Novi Travnik", navodi se u priopćenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj OJT Banja Luka, a nakon kompletiranja predmeta slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim kaznenim djelima OJT Banja Luka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close