Afganistan

U Banja Luci svečano dočekana 6. rotacija OS BiH iz misije ''ISAF''

Vijesti / Flash | 24. 10. 2013. u 14:49 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najviši dužnosnici Oružanih snaga BiH, predstavnici EUFOR-a, dio vojno-diplomatskog kora te predstavnici civilnih struktura nazočili su danas svečanom dočeku pripadnika Šeste rotacije iz misije ISAF u Afganistanu, koji je održan u vojarni "Kozara“ u Banja Luci.

Postrojba je bila iz sastava 6. pješadijske brigade.

Ova jedinica, kao i prethodnih pet rotacija, svoju misiju je obavljala u skladu s Odlukom Predsjedništva BiH i u sastavu Danske borbene grupe koalicijskih snaga u Afganistanu.

Načelnik Stožera 6. pbr. pukovnik Slaven Blavicki istakao je da je 6. pješadijska brigada opremljena i osposobljena za izvršavanje ovakvih misija te da će i u narednom razdoblju ovi zadaci biti u prioritetu.

Zapovjednik Operativne komande OSBiH brigadni general Dragan Vuković ukazao je na značaj doprinosa održavanja stabilnog sigurnosnog okruženja u svijetu i na ovaj način.

On je rekao da su pripadnici postrojbe profesionalno obavili zadatak te da su njihovu profesionalnost i obučenost pripadnika u izvršavanju raznih zadataka u operacijama podrške mira prepoznale sve partnerske zemlje s kojima su OSBiH sudjelovale u misiji.

''Vaš uspjeh je i uspjeh OSBiH, jer ste time dokazali da su naši pripadnici sposobni da sudjeluju u raznim operacijama podrške mira u svijetu'', kazao je Vuković.

Kopirati
Drag cursor here to close