RS. Brčko i Tuzla

U akciji ''Šiling'' 59 pretresa i uhićenje 18 osoba zbog trgovine drogom i oružjem

Vijesti / Flash | 10. 04. 2014. u 14:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U međunarodnoj policijskoj akciji kodnog naziva “Šiling”, danas je izvršeno 59 pretresa na području Republike Srpske, Brčko Distrikta i Tuzlanske županije, a slobode je lišeno 18 osoba - potvrdila je za Agenciju Fena glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova RS-a Mirna Šoja.

''Akcija, koju je MUPRS-a realizirao u suradnji s policijama Austrije, Slovenije, Brčko Distrika i MUP-a Tuzlanse županije imala je za cilj lišenje slobode članova organizirane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem opojnim drogama, kao i trgovinom oružjem s područja naše zemlje na područje Slovenije i Austrije'', precizirala je Šoja.

Ova kriminalna grupa se sumnjiči da je, u proteklom razdoblju, prometovala s oko 2,8 kilograma opojne droge heroin i 11 kilograma marihuane.

Prilikom pretresa pronađena je veća količina ilegalnog naoružanja, kao i eksploziva.

Oduzeto je i oko 47 mobilnih telefona, 39 telefonskih kartica, jedan skupocjeni motocikl, kao i dvije putničke limuzine.

Inače, od 59 pretresa u BiH, 47 je bilo na području Brčko Distrikta, devet u RS, te tri na području Tuzlanske županije.

Kada se radi o osobama lišenim slobode, 14 je uhićeno na području Brčko Distrikta, tri na području RS i po jedna u Tuzli i Sloveniji.

Kopirati
Drag cursor here to close