Uspješna akcija

U akciji Rosa odbijen ulazak stranim državljanima, otkrivena neprijavljena oprema

Vijesti / Flash | 25. 12. 2015. u 13:13 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod pokroviteljstvom DCAF-ovog Programa granične sigurnosti, od 14. do 23.12.2015. godine realizirana je koordinirana operacija 'Rosa 2015'. Provedena je na graničnim prijelazima u Srbiji, Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Nositelj aktivnosti u BiH bila je Granična policija BiH na međunarodnim graničnim prijelazima: Orašje, Gradiška, Karakaj, Zupci i Izačić. Cilj operacije bio je detaljnija kontrola isprava koje se koriste za prelazak državne granice na drugoj liniji provjera i, u vezi s tim, otkrivanje krivotvorenih i nevažećih isprava.

U okviru operacije 'Rosa 2015' policijski službenici Granične policije BiH u 2.675 slučajeva uradili su dodatnu graničnu kontrolu isprava na drugoj liniji provjera. Odbijen je ulazak u BiH za devet osoba s područja Bjelorusije, Srbije, Moldavije i Kosova.

Otkrivena je osobna iskaznica koju potražuje Interpol i nevažeća putna isprava BiH. Tijekom operacije otkriven je državljanin Mađarske koji je boravio u BiH bez potrebnog odobrenja, kao i 115 komada sportske oprave za koju vlasnici nisu posjedovali potrebnu carinsku dokumentaciju.

Operacijom 'Rosa' potvrđeno je da su policijske agencije zemalja Zapadnog Balkana sposobne i spremne surađivati i ostvariti konkretne operativne rezultate, navodi se iz GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close