Ne ponovilo se

U Ahmićima obilježavanje 23. godišnjice stradanja bošnjačkih civila

Vijesti / Flash | 16. 04. 2016. u 06:38 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz poruku "Da se ne zaboravi i ne ponovi", u Ahmićima kod Viteza, obilježava se 23. godišnjica stradanja 116 civila, koje su 16. travnja 1993. godine ubili pripadnici HVO-a.

U Ahmićima su ubijeni i roditelji Huse Ahmića koji kaže da je svaki 16. travanj za njega ponovno bolno prisjećanje na ovu tragediju. "Pucalo je sa svih strana, bio je to užas. Moji roditelji su bili stariji i nikome nisu smetali i ne prođe dan da ih se ne sjetim. Ne ponovilo se više nikome i nikada", kaže Ahmić.

Za tijelima 30 ubijenih stanovnika Ahmića još se traga, a iz Udruge "16. April" i ove godine su uputili molbu svima koji imaju informacije da otkriju gdje se nalaze posmrtni ostaci žrtava.

Predsjednik Udruge "16. april" Elvedin Kermo nezadovoljan je i procesuiranjem odgovornih za ovaj zločin, naglašavajući kako, osim naredbodavaca, među kojima je pred Haškim sudom osuđen i Dario Kordić, nisu procesuirani svi direktni izvršitelji ovog zločina.

"Ne podižu se nove optužnice, a gdje su direktni izvršitelji. Samo su dvojica odgovarala, a oni nisu mogli sami opkoliti Ahmiće i ubijati", kazao je Kermo.

Osim obitelji žrtava, obilježavanju 23. godišnjice stradanja u Ahmićima nazoče i predstavnici vlasti u Federaciji BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close