Žrtve

U 40 dana poginulo 800 osoba u Kobaneu

Vijesti / Flash | 26. 10. 2014. u 16:18 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 800 osoba je poginulo u sirijskom gradu Kobane od početka ofenzive grupe Islamska država (IS) prije 40 dana, priopćeno je iz Sirijskog opservatorija za ljudska prava (OSDH), koji ne uzima u obzir žrtve zračnih udara.

Od 16. rujna 481 borac IS-a je poginuo, priopćio je OSDH, koji se poziva na široku mrežu informacija od aktivista iz Sirije.

U borbama su poginula i 302 borca Jedinice za zaštitu naroda, kurdske grupe koja brani grad, Assayecha (kurdskih snaga sigurnosti) i još 10 Kurda angažiranih, kao i jedan kurdski volonter.

Nevladina organizacija je priopćila da je poginuo 21 civil, dok je grad i njegovu okolinu napustila većina stanovnika koji su uglavnom našli sklonište u susjednoj Turskoj.

Bilansa OSDH-a ne uzima u obzir žrtve desetaka zračnih napada koje je izvela međunarodna koalicija koju predvode Sjedinjene Američke Države.

Borba je započela 16. rujna kada je IS, koji je proglasio kalifat na velikom području koje on kontrolira između Sirije i Iraka, pokrenuo ofenziva da bi osvojio treći po veličini kurdski grad na granici s Turskom.

Kopirati
Drag cursor here to close