Marš mira

Tužna kolona od oko devet tisuća sudionika ušla u Potočare

Vijesti / Flash | 10. 07. 2015. u 16:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužna kolona od oko 9.000 sudionika "Marša mira Nezuk - Potočari 2015" koji su u srijedu krenuli na trodnevni put u spomen na nekoliko tisuća Srebreničana koji su srpnja 1995. godine prešli gotovo 100 kilometara da bi pronašli spas na slobodnom području, pristiže u Potočare.

"Marš mira 2015" je jedna od najznačajnijih aktivnosti u okviru obilježavanja 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone Ujedinjenih nacija" Srebrenica.

Među sudionicima ovog marša ima djece i starijih osoba, a Oružane snage Bosne i Hercegovine osigurale su šatore za spavanje te su napravljeni punktovi s cisternama za vodu.

Sudionici Marša pomoći će u iznošenju tabuta iz nekadašnje tvornice akumulatora do musale u Memorijalnom centru i klanjati kolektivnu dženazu na mezarju gdje će smiraj 11. srpnja pronaći 136 žrtava genocida, među kojima je 18 maloljetnika.

Od Nezuka - kao polazišta, pa do Potočara - kao odredišta, učesnici ovog pohoda prošli su maršutom Nezuk - Baljkovica - Parlog - Crni Vrh - Snagovo - Liplje - Jošanica - Donja Kamenica - Bakrači - Glodi - Udrč - Cerska - Kaldrmica - Đugum - Mravinjci - Burnice - Kameničko Brdo - Ravni Buljim - Jaglići - Šušnjari - Budak - Potočari (Memorijalni centar).

Kopirati
Drag cursor here to close