Pokrenut proces pregovora

Tuzlanski liječnici nastavljaju štrajk, ali su zadovoljni postignutim

''Ostajemo u kontaktu i sigurno će biti novih sastanaka sa Strukovnim sindikatom liječnika''
Vijesti / Flash | 12. 11. 2017. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Ilustracija

Štrajkački odbor Saveza strukovnih sindikata liječnika medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona (SSDMiS TK) ističe da nastavljaju generalni štrajk, ali i da je uspostavljanjem dijaloga pokrenut proces pregovaranja i da je to veliki pomak u odnosu na dosadašnje stanje.

Ministar zdravstva Tuzlanskog kantona Bahrudin Hadžiefendić održao je dva sastanka s predstavnicima Strukovnog sindikata i to je, kako navode iz SSDMiS TK, prvi put nakon sedam godina od osnivanja da su priznati za socijalnog partnera u Tuzlanskom kantonu.

''Ostajemo u kontaktu i sigurno će biti novih sastanaka sa Strukovnim sindikatom liječnika. Ništa ne možemo potpisati prije potpisivanja ugovora na federalnom nivou, a nadam se da će se u međuvremenu riješiti i problem reprezentativnosti sindikata na nivou županije'', kazao je nakon sastanaka ministar Hadžiefendić.

Štrajk u TK-a, u svim zdravstvenim ustanovama, ogleda se u polusatnom okupljanju, za vrijeme pauze.

U Kantonu Sarajevo liječnici su potpisali kolektivni ugovor i sada se očekuje potpisivanje u još jednoj županiji da bi se mogao potpisati kolektivni ugovor na nivou Federacije BiH, priopćeno je iz SSDMiS TK.

 

Kopirati
Drag cursor here to close