''Značajan dokaz''

Tužiteljstvu KS dostavljen Sebijin indeks, predala ga policiji

Indeks Tužiteljstvu, po naredbi Općinskog suda u Sarajevu dostavili su inspektori MUP-a KS i on će biti uskoro deponiran u Sud.
Vijesti / Flash | 07. 03. 2023. u 14:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvu Kantona Sarajevo dostavljen je jutros "indeks" Sebije Izetbegović, generalne direktorice KCUS-a, saznaje "Avaz".

Indeks Tužiteljstvu, po naredbi Općinskog suda u Sarajevu dostavili su inspektori MUP-a KS i on će biti uskoro deponiran u Sud.

Azra Bavčić za Avaz je potvrdila da je realizirana naredba Općinskog suda u Sarajevu.

''Osnovano sam odbila predaju originalnog indeksa, da bih izbjegla mogućnost da i indeks, koji je izuzetno značajan dokaz, bude uklonjen i eventualno uništen.

U toku sutrašnjeg dana, odazvat ću se nalogu Suda i Sudu odnosno Tužiteljstvo predati originalan primjerak indeksa'', napisala je Sebija jučer na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Tužiteljstvo Kantona Sarajevo 22. veljače, izdalo je naredbu pripadnicima MUP-a KS da izuzmu zagrebački indeks od Sebije Izetbegović, potvrđeno je za Dnevni avaz iz ove policijske uprave. Naime, Sebija Izetbegović tvrdila je kako je studirala u Zagrebu na Medicinskom fakultetu, dok su iz ove institucije u više navrata te navode demantirali.

''U dosjeu imenovane, međutim, ne postoji dokumentacija na osnovi koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost podataka navedenih u indeksu imenovane'', pisali su u odgovoru Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Ranije su pripadnici MUP-a KS, po zahtjevu spomenutog tužiteljstva, zatražili od Kantonalne uprave za inspekcijske poslove zapisnike o inspekcijskom nadzoru na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, na okolnosti stjecanja diplome generalne direktorice KCUS-a.

Izetbegović nije do određenog roka nije poslala svoje očitovanje Senatu Univerziteta u Sarajevu ali je poslala svoj odvjetnički tim. Senat UNSA je zatražio očitovanje o sumnjivoj diplomi.

Također, Senat Univerziteta u Sarajevu poništio je diplomu magistrice medicinskih znanosti Sebije Izetbegović, direktorice Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu. Odluka je donesena za 30 glasova "za", pet je bilo "protiv" i šest "suzdržanih". Senat je prihvatio analizu povjerenstva, koju je imenovao 1. veljače sa zadatkom da analizira prikupljenu dokumentaciju i provjeri vjerodostojnost isprava o postdiplomskom studiju Sebije Izetbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close