Široki Brijeg

Tužiteljstvo ŽZH obustavilo istragu: Mile Soldo se sam ozlijedio!

U odluci koja se sastoji od 148 stranica navedeni su sadržaji svih materijalnih dokaza, izvršenih vještačenja, te izjava svih saslušanih svjedoka.
Vijesti / Flash | 11. 01. 2019. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu donijelo je nalog da se istraga neće provoditi u predmetu ''Slučaj Mile Soldo'', koji je formiran zbog ozljeda koje je oštećeni Mile Soldo zadobio na rođendanskoj proslavi 9. listopada 2016. godine u mjestu Dubrava, Široki Brijeg, jer se ne radi o kaznenom djelu, već o samoozljeđivanju, potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva ŽZH.

U odluci koja se sastoji od 148 stranica navedeni su sadržaji svih materijalnih dokaza, izvršenih vještačenja, te izjava svih saslušanih svjedoka.

''Odluka je donesena na temelju svih dokaza koji se nalaze u spisu i to: izjava 123 svjedoka (sudionici rođendana, policijski službenici, djelatnici DZ Široki Brijeg, djelatnici SKB Mostar i drugi), pregledom audiovizualnog sadržaja i poruka sa više od 60 mobilnih aparata, ispisa dolaznih i odlaznih poziva, utvrđenog nastanka tjelesnih ozljeda kod Mile Solde od strane specijaliste otorinolaringologa i vještaka medicinske struke, utvrđenog nastanka amnezije kod istog od strane subspecijaliste forenzičke psihijatrije i vještaka iz neuropsihijatrije, utvrđenog prisustva alkohola u krvi od strane diplomiranih inženjera kemije, utvrđene nepodudarnosti DNK analizom pronađenih tragova krvi sa nespornih uzorcima uzetih od osoba koje su se u javnosti dovodile u vezu sa nanošenjem ozljeda Mili Soldi, kao i drugih dokaza'', navode iz Tužiteljstva ŽZH.

''Također, Tužiteljstvo je izvršilo i provjere svih izjava, informacija i komentara koji su se u javnosti pojavili kao motivi zbog kojih bi eventualno netko mogao nanijeti tjelesne ozljede Mili Soldi, kao i svih onih okolnosti koji su mogli izazvati i najmanju sumnju u to.

Odluka da se istraga neće provoditi otpremljena je oštećenom koji ima pravo, u slučaju nezadovoljstva, u roku od 8 dana od prijema iste uložiti pritužbu Uredu Glavnog županijskog tužitelja ŽZH'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošu Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close