Reagiranje

Tužiteljstvo ZDŽ: Suosjećamo s obitelji Đogić, ali ...

Vijesti / Flash | 16. 06. 2016. u 14:00 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko tužiteljstvo Zenica duboko suosjeća sa obitelji ubijene Arnele Đogić, ali u cilju objektivnog informiranja javnosti, a vezano za izjave u medijima, iz te institucije žele istaknuti nekoliko činjenica.

"Županijsko tužiteljstvo je do sada, po podnesenoj prijavi Arnele i Aldine Đogić, zaprimilo samo jedan lzvještaj MUP-a Zenica, Uprava policije, PU V-PS Olovo. Izvještaj je podnesen zbog događaja koji se dogodio dana 28.06.2015. godine, za kazneno djelo 'Ugrožavanje sigurnosti' iz člana 183. stav 2. KZ FBiH, počinjeno od strane nepoznatog počinitelja, za kojeg je nakon izvršenih provjera naknadno utvrđeno da se radi o Avdiji Selimoviću.

Na osnovu navedenog Izvještaja postupajući tužitelj je proveo istragu, te u skladu sa utvrđenim činjeničnim stanjem donio Naredbu o obustavi istrage. U skladu sa Zakonom tužitelj je oštećene obavjestio o svojoj odluci, te ih poučio o njihovom pravu da, ukoliko se ne slažu sa odlukom postupajućeg tužitelja, mogu uložiti prigovor Uredu glavnog tužitelja, što oštećene nisu uradile", ističe se u priopćenju, a prenosi Zenicablog.

"Vezano za navode obitelji oštećene Arnele Đogić, iznesene u medijima, da je Arnela Đogić i prije i poslije događaja od 28.06.2015. godine primala prijetnje od optuženog Avdije Selimovića, isto nije prijavljivano Županijskom tužiteljstvu i o tome ovo Tužiteljstvo nije imalo nikakvih saznanja te u skladu s tim i nije moglo poduzimati potrebne radnje u cilju utvrđivanja istog.

Glede optužbi na rad tužitelja Ešrefa Sikire, želimo istaknuti da se ne radi o neodgovornom i neprofesionalnom tužitelju, već se radi o tužitelju sa dugogodišnjim iskustvom koji je u svom dosadašnjem radu pokazao izuzetno visok stupanj profesionainosti, kvalitete i odgovornosti prema dužnosti koju obnaša, što potvrduju i svi rezultati njegovog dosadašnjeg rada", navedeno je u priopćenju županijskog tužiteljstva ZDŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close