Nastavak suđenja

Tužiteljstvo: Radončić preko Dnevnog avaza vršio pritisak na svjedokinju Sarić

Vijesti / Flash | 11. 05. 2016. u 14:08 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku suđenja Fahrudinu Radončiću i ostalima, kao svjedoci Tužiteljstva BiH pojavili su se Tarik Mašić i Aziz Šukalo uposlenici Farmavite koji nisu stigli svjedočiti na prošlom ročištu te Jasminka Tanović.

Pozivi Azri Sarić

Svjedok Tužiteljstva BiH, na današnjem suđenju je rekao da je generalni direktor firme 'Farmavita' Sabahudin Žujo od njega zatražio da ga uveže sa svjedokinjom Azrom Sarić.

Aziz Šukalo, direktor za marketing u farmaceutskoj kompaniji 'Farmavita', rekao je da svjedokinja Sarić radi u njegovom odjelu kao stručna suradnica, te da je sredinom prosinca prošle godine Sabahudin Žujo, njegov nadređeni, nazvao i pitao za nju, priopćeno je iz BIRN-a.

''Možeš je pozvati da me nazove'', prisjetio se svjedok Žujinog zahtjeva.

Šukalo je dodao da je Sarić zatim tražila od njega Žujin broj mobilnog telefona i pozvala ga. Nakon razgovora ga je obavijestila, kako je kazao, da nije ništa poslovno da i naredni dan treba otići u njegov ured.

Svjedok Šukalo je dodao da je iz medija saznao da Sarić obavlja specijalizaciju u koševskoj bolnici.

Žujo je prošli tjedan svjedočio u korist Državnog tužiteljstva i rekao da ga je optuženi Bakir Dautbašić zamolio da zatraži od Sarić da prilikom svjedočenja u postupku protiv Nasera Kelmendija na Kosovu potvrdi ranije izjave koje se tiču ubojstva Ramiza Delalića. Sarić je bila Delalićeva djevojka u vrijeme kada je ubijen u Sarajevu 2007. godine.

Dautbašić je optužen s Radončićem te Bilsenom Šahman i Zijadom Hadžijahićem za ometanje rada pravosuđa, te davanja i primanja koristi za trgovinu utjecajem. Prema optužnici, Radončić je naredio izvršenje pritiska na svjedokinju Sarić da lažno svjedoči u postupku protiv Kelmendija, dok su izvršitelji bili Šahman i Dautbašić.

Pritisak preko Dnevnog avaza

Tarik Mašić, šef maksilofacijalne kirurgije u koševskoj bolnici, rekao je da je Sarić obavljala specijalizaciju u njegovom odjelu, te da je sredinom prosinca prošle godine bila u noćnoj smjeni kada je pomoć zatražio pacijent Sabahudin Hukara, koji je kasnije preminuo.

Svjedok je kazao da je Sarić bila u dežuri s liječnikom Edinom Imamovićem, koji je preporučio da pacijent Hukara bude upućen na druge odjele.

Tužiteljstvo tvrdi da je Radončić preko Dnevnog avaza vršio pritisak na svjedokinju Sarić u vezi s ovim slučajem.

Svjedok Mašić je rekao da nijedan medij nije poslao dopis koji se tiče tog slučaja.

Dodao je da dobro poznaje optuženu Šahman i da ga ona nije nikada kontaktirala u vezi sa Sarić i smrti pacijenta Hukare.

Suđenje se nastavlja 18. svibnja, kada bi u korist Tužiteljstva BiH trebala svjedočiti Azra Sarić.

Podsjećamo, optužnica protiv lidera SBB Fahrudina Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsene Šahman i Zijada Hadžijahića podignuta je 5. veljače, a potvrđena 15. veljače te su optuženi za krivična djela ometanje rada pravosuđa, udruživanje radi činjenja krivičnih djela, davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Kopirati
Drag cursor here to close