K'o suza

Tužiteljstvo: Radončić je čist

Vijesti / Flash | 16. 07. 2014. u 13:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tužitelj BiH Goran Salihović rekao je kako se u Tužiteljstvu BiH ne vodi istraga protiv predsjednika Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića u slučaju vezanom za Nasera Keljmendija, kojem se sudi na Kosovu, niti u nekom drugom slučaju.

Radončić je izjašnjenje Tužiteljstva BiH zatražio nakon što je tužitelj Specijalnog tužiteljstva u Prištini u procesu protiv Keljmendija, koji se vodi na Kosovu, spomenuo da je lider SBB-a dio organizirane kriminalne grupe.

"Shodno Vašem upitu od 15. srpnja o pravnom statusu Fahrudina Radončića u slučaju 'Keljmendi', obavještavamo Vas da Tužiteljstvo BiH protiv Radončića ne vodi istragu, niti se on u ovom predmetu pojavljuje u bilo kakvom pravnom statusu. Također Vas obavještavamo da smo, nakon izvršenih provjera kroz upisnike Tužiteljstva BiH, utvrdili da se Radončić ne pojavljuje u bilo kojem predmetu istrage Tužiteljstva BiH", navodi se u Salihovićevom odgovoru Radončiću.

Tužilac Andrew Hughes je na početku suđenja u slučaju "Keljmendi" pročitao optužnicu koja se sastoji od devet točaka.

Tužiteljstvo tereti Keljmendija da je rukovodio velikom kriminalnom grupom čiji je član, kako su tom prilikom prenijeli mediji, navodno bio i Radončić.

Kopirati
Drag cursor here to close