Afera na vidiku

Tužiteljstvo istražuje nabavke osobnih iskaznica i vozačkih dozvola

Vijesti / Flash | 17. 07. 2014. u 11:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH, po naredbi glavnog tužitelja Gorana Salihovića, tražit će od Agencije za izdavanje identifikacijskih dokumenata BiH (IDDEEA) kompletnu dokumentaciju koja se odnosi na sklapanje ugovora s firmom Milbauer, a u vezi s nabavkom osobnih iskaznica i vozačkih dozvola, potvrđeno je Dnevnom avazu.

Salihović je, tvrdi Avaz, dao upute pojedinim tužiteljima da krenu u istragu i da utvrde je li bilo nepravilnosti prilikom dodjele ugovora teškog 104 milijuna KM, što su utvrdili i državni revizori.

''Naređeno nam je da sve provjerimo i zatražimo izuzimanje cijele dokumentacije u vezi s ovim predmetom. Glavni tužitelj Salihović itekako je zainteresiran da se sve ispita i utvrdi je li sve rađeno po zakonu'', rečeno je Avazu u Tužiteljstvu BiH.
Boris Grubešić, glasnogovornik Tužiteljstva BiH, rekao je kako je SIPA prije osam dana već dostavila Tužiteljstvu dopis i revizorske izvještaje za sedam institucija koje su od Ureda za reviziju dobile mišljenje s rezervom.

''Među tim institucijama nalazi se i IDDEEA. Nakon što analizira dostavljeni materijal, Tužiteljstvo BiH donijet će odluku o daljnjim aktivnostima'', rekao je Grubešić.

Podsjećamo, zastupnica SDS-a u Parlamentu BiH Aleksandra Pandurević izjavila je prekjučer da je riječ o velikoj aferi koja je povezuje lidere SNSD-a Milorada Dodika i SDP-a Zlatka Lagumdžiju.

Pandurević je pojasnila kako je ugovor sklopljen između IDDEEA-e i firme Milbauer, za koju je potpis stavio njezin direktor Danilo Petrović, zet Nebojše Radmanovića (SNSD), a da je u cijelu priču umiješana i firma Nitesa, koja je u vlasništvu Zorana Koraća, Dodikovog savjetnika, te Miodraga Škrbića, prijatelja i intimusa Zlatka Lagumdžije.

Dževad Nekić, zamjenik generalnog revizora koji je za IDDEEA-u dao izdvojeno mišljenje, i to negativno, jer nije želio prihvatiti mišljenje s rezervom, izjavio je jučer za pojedine portale da kompletan proces vrvi neregularnostima u kojima bi se lako mogli pronaći bh. sanaderi.

''Ja sam dao izdvojeno mišljenje i temeljim ga na činjenicama koje smo utvrdili u nalazu, s obzirom na to da se radi o značajnim materijalnim sredstvima. Vrijednost ugovora je 104 milijuna na deset godina uz avansno plaćanje. To je nešto što zakon uopće ne poznaje'', rekao je Nekić.

Kopirati
Drag cursor here to close