potvrđeno

Tužiteljstvo istražuje Dodikovu vilu

Vijesti / Flash | 16. 12. 2015. u 08:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH donijelo je naredbu o provođenju istrage protiv Milorada Dodika zbog nezakonitosti u vezi s kupovinom vile u Beogradu, potvrđeno je za N1.

Kako je ovoj televiziji potvrđeno iz više izvora, naredba o provođenju istrage je donesena nakon izjave u Tužiteljstvu BiH Slobodana Pavlovića, vlasnika Pavlović banke preko koje je Milorad Dodik 2007. godine prebacio 750.000 eura na račun Komercijane banke u Beogradu koja je bila vlasnik vile na Dedinju.

Ispostavit će se, navodi N1, da je Dodik kredit za kupovinu vile u Beogradu podigao tek godinu dana kasnije.

Iz Tužiteljstva BiH nisu htjeli potvrditi ni demantirati provođenje istrage.

"Tužiteljstvo BiH ne može davati nikakav komentar na navedeni upit", kazao je Boris Grubešić, glasnogovornik državnog tužiteljstva.

N1 podsjeća kako je sredinom prošlog mjeseca Srpska demokratska stranka podnijela kaznenu prijavu protiv predsjednika Republike Srpske i organizirane grupe, zbog više kaznenih djela kojima je Pavlović banka Dodiku platila kupovinu vile u Beogradu.

Kako je navedeno u prijavi, spomenuta grupa sumnjiči se za zloupotrebe službenog položaja i ovlasti, davanje i primanje mita, udruživanje radi činjenja kaznenih djela i organiziranog kriminala.

Sumnja se, navodi se u prijavi, da su te osobe Miloradu Dodiku 2008, u vrijeme kada je bio premijer RS, omogućili da primi 1.468.373 KM (750.000 eura) po osnovu navodnog kredita, kao i da su za račun Dodika taj kredit otplaćivali u zamjenu za određene protuusluge.

SDS u prijavi navodi da je Dodik svojim novcem platio kuću u Beogradu, a da je samo fiktivno uzeo kredit od Pavlović banke, kako bi spriječio pitanja o porijeklu novca.

Ta stranka još je navela da se iz dokumenata može zaključiti da je banka dva puta dala jedan te isti kredit Dodiku, te da je za njega otplaćivala kredit.

Dodik je, podsjećamo, nakon podizanja prijave rekao kako je riječ o ''određenom kreditu koji je podigao i založio nekretninu u Beogradu''.

''To je sve poznato, ništa se nije krilo", rekao je Dodik te podsjetio kako je podnio tužbu protiv samoga sebe kako bi se, kako je rekao, velika haranga i priča bez osnova zaustavila.

Kopirati
Drag cursor here to close